Ластанған ас тұзын тазарту

233

Тақырыбы: Ластанған ас тұзын тазарту

Мақсаты:  Лабораториялық құралдар және химиялық заттармен жұмыс істей білуді одан

әрі жалғастыру, қоспаны бөлу әдістерін меңгеру.                             

Құрал-жабдықтар: Лабораториялық штатив, қол штативі, кәрлен табақша, 1-2 сынауық, шыны

түтікше, спиртшам, сіріңке, суы бар стакан, ластанған тұз, сүзгі қағаз, құйғы, құты,

стакан, сынауық қоятын тұрғы.

 

                            Практикалық жұмысты орындау барысы:

 

Жұмысқа нұсқау     Тәжірибенің орындалуы
1 Сүзгі қағазды даярлап, оны құйғышқа орналастырыңдар.
2 Стақанға лас тұзды салып, су құйып шыны таяқшамен араластырыңдар.
3

 

Қоспаны 15-20 сек қойып, тұндырыңдар да тұнбаған бөлігін сүзіңдер.
4 Сүзіндіні кәрлен табақшаға құйып, оны тұрғыға орналастырып, спиртшаммен қыздырыңдар.
5 Алынған кристалдың түсіне назар аударыңдар.

 

Қорытынды: