Тамақ әзірлеу технологиясы
ҚР Білім және министрлігінің
22.04.2013 жылғы
№ 146 бұйрығымен бекітілген.
Технология (қыз балаларға арналған)
8-сынып (34- сағат, аптасына 1 сағат )
№ | Сабақ тақырыбы | Сағат | Мерзімі | Қолданылатын әдебиеттер, сарамандық жұмыстар. |
1.Тамақ әзірлеу технологиясы (8 сағат)
| ||||
1 | Қазақтың ұлттық тағамдарының ерекшеліктері. | 1 | Теория | |
2 | Еттің тағамдыққұнарлығын, ет сапасын анықтау. | 1 | Теория | |
3 | Қой етінен дайындалатын шала өнімдер | 1 | Сарамандық | |
4 | Бұқтырылған қой еті | 1 | Сарамандық | |
5 | Катлеттік массадан шалаөнімдер дайындау | 1 | Сарамандық | |
6 | Қамырдан жасалған өнімдер | 1 | Теория | |
7 | Ашытқылы қамырды дайындау | 1 | Сарамандық | |
8 | Май қоспа тәтті қамыр дайындау | 1 | Сарамандық | |
2. Машинатану элементтері. Тігін бұйымдарын жобалау және дайындау (10 сағат)
| ||||
9 | Машинатану элементтері. ТҚЕ | 1 | Теория | |
10 | Тігін бұйымдарын дайындау.(халат) Эскизін дайындау. | 1 | Теория | |
11 | Өлшемін алу, үлгі дайындау. | 1 | Сарамандық | |
12 | Мата таңдау, пішу. | 1 | Сарамандық | |
13 | Халаттың бөліктерін қол тігістерімен өңдеу. | 1 | Сарамандық | |
14 | Ақауларын түзету. | 1 | Сарамандық | |
15 | Халаттың бөліктерін машина тігістерімен өңдеу. | 1 | Сарамандық | |
16 | Жағаны мойындыққа қосып тігу. | 1 | Сарамандық | |
17 | Бұйымның төменгі қиығын өңдеу | 1 | Сарамандық | |
18 | Бұйымды соңғы рет әрлеу. | 1 | Сарамандық | |
3. Отбасы экономикасы. Кәсіпкерлік (4 сағат)
| ||||
19 | Кәсіпкерлік | 1 | Теория | |
20 | Кәсіпкерліктің принциптері мен формасы. | 1 | Теория | |
21 | Бизнес жоспар | 1 | Теория | |
22 | Шығын түрлері | 1 | Теория | |
4. Тұрғын үй интерьері (1 сағат)
| ||||
23 | Үй мәдениеті | 1 | Теория | |
5. Қолөнер және жоба. (6-5 =11 сағат) | ||||
24 | Сөмке дайындау ТҚЕ. | 1 | Теория | |
25 | Моделін, құрал- саймандар, айлабұйымдарды дайындау. | 1 | Теория | |
26 | Материал таңдау. Үлгі дайындау. | 1 | Сарамандық | |
27 | Сөмке бөлшектерінің пішімін дайындау | 1 | Сарамандық | |
28 | Бұйымның алдыңғы бөлігін кестелеу. | 1 | Сарамандық | |
29 | Бұйымның алдыңғы бөлігін кестелеу | 1 | Сарамандық | |
30 | Бұйымның алдыңғы бөлігін кестелеу | 1 | Сарамандық | |
31 | Сөкенің негізгі бөліктерін қол тігістерімен өңдеу. | 1 | Сарамандық | |
32 | Сөмкенің негізгі бөліктерін машина тігістерімен өңдеу. | 1 | Сарамандық | |
33 | Бұйымды соңғы рет әрлеу. | 1 | Сарамандық | |
34 | Жобаны қорғау. | 1 | Сарамандық |