Сүт және сүт өнімдері.

218
1.Оқып-үйренудің негізгі мақсаттары 2.Оқытуда қолданылатын әдіс-тәсілдер 3.Техноло-гия пәнінен термин сөздер  4.Оқып-үйренудің нәтижесі 5.Үйрену мақсатында бағаны қоса, бағалау 6.Барлығын қосқанда

 

7.Негізгі дерек көздер
Негізгі мақсаты: Оқушылардың жануарлардан алынатын өнімдер және талшықтар жөніндегі білім меңгеруін қамтамасыз ету.
Тақырып:Сүт және сүт өнімдері.

Мақсаты:

1. Сүт және сүт өнімдерінің қажеттілігін білу .  2.Сүттің қоректік құндылығы мен емдік қасиеттері туралы білімді меңгеруін қамтамасыз ету.

3.Сүт өңдеу түрлерімен, өндірісте және үй жағдайында сүтті сақтау шарттары

мен таныстыру

 

1.Ынтымастық атмосферасын қалыптастыру.

(жылы жүрек)

2.Топқа бөлу

(түстер арқылы)

3.Үй тапсырмасын тексеру(конверт- сұрақ)

4.Ой қозғау:

(сұрақ-жауап)

5.Мағынаны тану

Сүт өнімдері

Таныстырылым

6.Топтарға тапсырма беру.Біліммен алмасу.

7.Бағалау.

8.Үйге тапсырма беру.

9.Рефлексия.

Термин сөздерді, кездескен әр түрлі жаңа элементтер

дің дұрыс аталуы

Сүт және сүт өнімдерінің қоректік құндылығын меңгеру,сүт өнімдерін алу жолдарын, маңызын түсіндіру.

Денсаулыққа пайдасын білу.

 

 

Өзін-өзі бағалау,

Жұптық бағалау,

Топтық

бағалау,

Кері байланыс

 

 Сүт өнімдері жайлы жалпы мағлұмат беру,эссе жазу,сурет салу. Оқулық, ғаламтор,

«Мектептегі Технология»

журналы.

 

Орта мерзім 6-сынып

 

Сабақ жоспары 6-сынып

Апта Күні Сабақ: Технология
Сабақтың тақырыбы: Сүт және сүт өнімдері

 

Жалпы мақсаты    Оқушылардың сүттің қоректік құндылығы мен емдік қасиеттері туралы білімді меңгеруін қамтамасыз ету,оларды сүт өнімдерінің мол ассортиментімен, сүт өңдеу түрлерімен,сүтті сақтау шарттарымен,өндірісте және үй жағдайында сүтті сақтау шарттарымен таныстыру

 

Оқу нәтижесі:    Сүт және сүт өнімдерінің қоректік құндылығын меңгеру,сүт өнімдерін алу жолдарын, маңызын түсіндіру.Денсаулыққа пайдасын білу.
Сабақ бойынша мұғалімнің жазбалары:

 

Мұғалімнің іс-әрекеті: Оқушылардың іс-әрекеті:
Ұйымдастыру кезеңі:

1.Ынтымақтастық атмосферасын қалыптастыру

2.Топқа бөлу

3.Бағалау парағымен түсіндіру

4.Конверт- сұрақ(үй тапсырмасын тексеру)

 

 

Ой қозғау:

1.Сендер қандай үй жануарларын білесіңдер?

2.Адамға тигізер пайдасы бар ма?

3.Соның ішінде сиыр,ешкі,түйе,жылқыны алатын болсақ,олар бізге сүт береді екен.

4.Сүт және сүт сүт өнімдерін топтастыру.

Топтарға флипчарт беріледі

 

Сергіту сәті:»Қызыл өрік»

 

 Сүт өнімдері

Таныстырылым

Біліммен алмасу.

Сүт және сүт өнімдері жайлы не түсіндіңдер?

 

 

Оқушылар шеңбер түзіп тұрады,бір-біріне тілек білдіреді.

Түстер арқылы топқа бөлінеді.

Топтар бір-біріне сұрақ қояды,жауап береді.

 

 

 

Топтарда талқылайды,ойларын флипчартқа түсіреді.Топ мүшелері қорғайды.

 

 

 

 

 

Оқушылар қимыл жасайды.

 

 

 

Тақырыпты оқып,топта талқылайды.Топтардың бір-бір мүшелері пікір алмасып түсіндіреді.Тақырып бойынша түсінгендерін әңгімелеп беру.

Дереккөздер және жабдықтар:

Интернет,камера,смайликтер,бағалау парағы,стикер.

Кейінгі оқу Үйге тапсырма.Сүт өнімдерін басқа салаларда қолдану жайлы мәлімет жинақтау.

 

Сабақты бағалау

 

 

Өзін-өзі бағалау,

смайлик арқылы бағалау.

Рефлексия: Бүгінгі сабақта не білдім?нені білгім келеді?

Әр оқушы өз ойларын стикерге жазу.

 

Сабақ бойынша

өзгертулер

Мақсатты оқушылармен бірге қою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сабақтың тақырыбы: «Сүт және сүт өнімдері»

Ынтымақтастық атмосферасы             Түстер арқылы топтастыру                  Бағалауды түсіндіру

«Жылы жүрек»

Үй тапсырмасын конверт сұрақ арқылы тексеру                                     Сергіту сәті

Топтық жұмыс сүт өнімдерін топтастыру                                                     Қорғау кезеңі

 

Жас ерекшеліктермен сәйкес                 Оқулықпен жұмыс                                     Бағалау

тапсырмалар«Эссе жазу»