Тамақ әзірлеу технологиясы

103

ҚР Білім және министрлігінің

22.04.2013 жылғы

№ 146 бұйрығымен бекітілген.

 

Технология (қыз балаларға арналған)

8-сынып (34- сағат, аптасына 1 сағат )

 

Сабақ тақырыбы Сағат Мерзімі Қолданылатын әдебиеттер, сарамандық жұмыстар.
1.Тамақ әзірлеу технологиясы (8 сағат)

 

1 Қазақтың ұлттық тағамдарының ерекшеліктері. 1 Теория
2 Еттің тағамдыққұнарлығын, ет сапасын анықтау. 1 Теория
3 Қой етінен дайындалатын шала өнімдер 1 Сарамандық
4 Бұқтырылған қой еті 1 Сарамандық
5 Катлеттік массадан шалаөнімдер дайындау 1 Сарамандық
6 Қамырдан жасалған өнімдер 1 Теория
7 Ашытқылы қамырды дайындау 1 Сарамандық
8 Май қоспа тәтті қамыр дайындау 1 Сарамандық
2. Машинатану элементтері. Тігін бұйымдарын жобалау және дайындау

(10 сағат)

 

9 Машинатану элементтері. ТҚЕ 1 Теория
10 Тігін бұйымдарын дайындау.(халат) Эскизін дайындау. 1 Теория
11 Өлшемін алу, үлгі дайындау. 1 Сарамандық
12 Мата таңдау, пішу. 1 Сарамандық
13 Халаттың бөліктерін қол тігістерімен өңдеу. 1 Сарамандық
14 Ақауларын түзету. 1 Сарамандық
15 Халаттың бөліктерін машина тігістерімен өңдеу. 1 Сарамандық
16 Жағаны мойындыққа қосып тігу. 1 Сарамандық
17 Бұйымның төменгі қиығын өңдеу 1 Сарамандық
18 Бұйымды соңғы рет әрлеу. 1 Сарамандық
3. Отбасы экономикасы. Кәсіпкерлік (4 сағат)

 

19 Кәсіпкерлік 1 Теория
20 Кәсіпкерліктің принциптері мен формасы. 1 Теория
21 Бизнес жоспар 1 Теория
22 Шығын түрлері 1 Теория
4. Тұрғын үй интерьері (1 сағат)

 

23 Үй мәдениеті 1 Теория
5. Қолөнер және жоба. (6-5 =11 сағат)
24 Сөмке дайындау ТҚЕ. 1 Теория
25 Моделін, құрал- саймандар, айлабұйымдарды дайындау. 1 Теория
26  Материал таңдау. Үлгі дайындау. 1 Сарамандық
27 Сөмке бөлшектерінің пішімін дайындау 1 Сарамандық
28 Бұйымның алдыңғы бөлігін кестелеу. 1 Сарамандық
29 Бұйымның алдыңғы бөлігін кестелеу 1 Сарамандық
30 Бұйымның алдыңғы бөлігін кестелеу 1 Сарамандық
31 Сөкенің негізгі бөліктерін қол тігістерімен өңдеу. 1 Сарамандық
32 Сөмкенің негізгі бөліктерін машина тігістерімен өңдеу. 1 Сарамандық
33 Бұйымды соңғы рет әрлеу. 1 Сарамандық
34 Жобаны қорғау. 1 Сарамандық