Тамақ әзірлеу технологиясы

ҚР Білім және министрлігінің

22.04.2013 жылғы

№ 146 бұйрығымен бекітілген.

 

Технология (қыз балаларға арналған)

8-сынып (34- сағат, аптасына 1 сағат )

 

Сабақ тақырыбыСағатМерзіміҚолданылатын әдебиеттер, сарамандық жұмыстар.
1.Тамақ әзірлеу технологиясы (8 сағат)

 

1Қазақтың ұлттық тағамдарының ерекшеліктері.1Теория
2Еттің тағамдыққұнарлығын, ет сапасын анықтау.1Теория
3Қой етінен дайындалатын шала өнімдер1Сарамандық
4Бұқтырылған қой еті1Сарамандық
5Катлеттік массадан шалаөнімдер дайындау1Сарамандық
6Қамырдан жасалған өнімдер1Теория
7Ашытқылы қамырды дайындау1Сарамандық
8Май қоспа тәтті қамыр дайындау1Сарамандық
2. Машинатану элементтері. Тігін бұйымдарын жобалау және дайындау

(10 сағат)

 

9Машинатану элементтері. ТҚЕ1Теория
10Тігін бұйымдарын дайындау.(халат) Эскизін дайындау.1Теория
11Өлшемін алу, үлгі дайындау.1Сарамандық
12Мата таңдау, пішу.1Сарамандық
13Халаттың бөліктерін қол тігістерімен өңдеу.1Сарамандық
14Ақауларын түзету.1Сарамандық
15Халаттың бөліктерін машина тігістерімен өңдеу.1Сарамандық
16Жағаны мойындыққа қосып тігу.1Сарамандық
17Бұйымның төменгі қиығын өңдеу1Сарамандық
18Бұйымды соңғы рет әрлеу.1Сарамандық
3. Отбасы экономикасы. Кәсіпкерлік (4 сағат)

 

19Кәсіпкерлік1Теория
20Кәсіпкерліктің принциптері мен формасы.1Теория
21Бизнес жоспар1Теория
22Шығын түрлері1Теория
4. Тұрғын үй интерьері (1 сағат)

 

23Үй мәдениеті1Теория
5. Қолөнер және жоба. (6-5 =11 сағат)
24Сөмке дайындау ТҚЕ.1Теория
25Моделін, құрал- саймандар, айлабұйымдарды дайындау.1Теория
26 Материал таңдау. Үлгі дайындау.1Сарамандық
27Сөмке бөлшектерінің пішімін дайындау1Сарамандық
28Бұйымның алдыңғы бөлігін кестелеу.1Сарамандық
29Бұйымның алдыңғы бөлігін кестелеу1Сарамандық
30Бұйымның алдыңғы бөлігін кестелеу1Сарамандық
31Сөкенің негізгі бөліктерін қол тігістерімен өңдеу.1Сарамандық
32Сөмкенің негізгі бөліктерін машина тігістерімен өңдеу.1Сарамандық
33Бұйымды соңғы рет әрлеу.1Сарамандық
34Жобаны қорғау.1Сарамандық