Бастауыш сыныптар бойынша 3-сыныпқа математика пәнінен берілетін тест сұрақтары.

853

Бастауыш сыныптар бойынша  3-сыныпқа математика пәнінен берілетін тест сұрақтары.

 

1.Амалдарды орында:(302-145)+285

А) 442                Б) 342                         В) 542                      Г)441

 

  1. 36 центнерге қайсысы тең?

А) 6 ц 3кг       Б) 6 т 3ц                     В)3 ц 6кг                    Г)3 т 6ц

 

3.Теңдеуді шеш: 86+а=427+39

А) 382             б) 383             В) 381                         Г)380

 

4.Салыстыр, = белгісі қойылатын өрнекті көрсет.

А) 2 тәулік 2сағ * 50 сағ                              В) 4 мин 20 с* 70с

Б) 1сағ 20 мин *65 мин                                Г) 1 тәулік 4 сағ * 30 сағ

 

  1. Бір орамда 64 м жіп, екіншісінде біріншіге қарағанда 20 м аз жіп оралған.Екі орамада барлығы неше м жіп оралған?

А) 64-20                                             В) 64+20+64

Б) 64-(64-20)                                     Г) (64-20)+64

 

  1. Мәні 400-ге тең болатын өрнекті тап.

А) 1000-500+100-100-100

Б) 900-600+200+100-100

В) 600+200-400-100-100

Г)300+300-200+200+100

 

  1. Балалардың велосипедінде 3 доңғалақ бар.Сондай 6 велосипедте барлығы неге доңғалақ бар?

А) 3*6=18 (д)                         В) 6/3 =2 (д)

Б) 6-3=3 (д)                            Г) 3+6 =9 (д)

 

  1. 8. Қабырғасы 15 м болатын кадраттың периметрін тап.

А) 30 м                                   Б) 45 м                                   В) 50 м                                   Г) 60 м

 

9.Ені 3 см, ал ұзындығы одан 4 см ұзын болатын тік төртбұрыштың периметрін тап.

А) 20                          Б)21                            В) 22                           Г) 24

 

  1. Амалды орында:902 см-509 см

А) 397                        Б)399                          В)393                          Г) 401

 

11.Отбасында төрт бала бар: қыздар қанша болса, ұлдар да сонша. Отбасында қыздар қанша, ұлдар қанша?

А) 3,3                         Б)4,4                           В)2,2                           Г)1,3

 

  1. Үш қаланың әрқайсысында екі қаламен байланыс жолы салынған.Сонда барлығы неше жол бар?

А) 3 жол                     Б) 2 жол                     В) 4 жол                     Г)1 жол

 

13.Артық санды тап: 4  8  12  16  20  24  28  29  32  36

А) 16                          Б)24                            В) 29                           Г) 36

  1. Өрнекте: сантиметрмен 4 м 13 см; 2 м 8 см.

А) 17 см,10 см                       Б) 43 см, 28 см                                  В) 413 см,208см                    Г)410см,280см

 

  1. 6 қапшықта 18 кг картоп бар.Бір қапшықта неше кг картоп бар?

А) 12 кг                      Б)24кг                         В) 2кг                         Г) 3 кг

 

  1. Кез келген санды 1-ге көбейткенде, болады:

А) 0                                                                           В) 1

Б) сол санның өзі                                                      Г) 10

 

  1. Амалды орында: 1 ц-62 кг

А) 48 кг                                  Б) 38кг                                   В) 37                           Г) 47кг

 

  1. Көбейтумен алмастыруға болатын амалды белгіле.

А) 5+4+3+1                                                    В) 4+4+4+4

Б) 9-9-9+9                                                      Г) 8-3+2-3

 

  1. 7+7+7+7+7амалымен алмастыруға болатын сандардың көбейтіндісін тап.

А) 7*4                        Б)5*5              В) 7*7                         Г) 7*5

 

20.Тура теңдікті тап:

А) (7*9)-7= 14                                   Б) 10/(8-6) =5                         В) (19-9)+6 =4                        Г)24/6+2=3

 

  1. 21. Ұзын жіпке шет жақтарын бос қалдырып, үш жерден түйін түйілді.Сонда бұл түйіндер жіпті неше бөлікке бөліп тұр?

А) 5                            Б)4                   В) 3                             Г) 6

 

22.Таразының  бір табағында қауын мен 3 кг гир жатыр, ал екінші табағында 5кг-дық екі гир жатыр. Таразының екі басы тепе-тең болып тұр.Демек қауынның салмағы қанша болғаны?

А) 8кг             Б) 13кг                        В)7кг               Г) 10кг

 

  1. Х / 9 =3 теңдеуіндегі Х – тің мәнін тап.

А) х =3                       Б) х =27                                             В)х= 12           Г) х=6

 

  1. 24. Тік төртбұрыштың ұзындығы 10 см, ені одан 3см-ге қысқа. Периметрді тап.

А) 34 см         Б)26 см                       В) 14 см                     Г) 13см

 

  1. Мәні 36-ға тең болатын өрнекті тап.

А) 91 мен 68-дің айырмасына 12-ні қос.

Б) 53 пен 26- ның қосындысынан 45-ті азайт.

В) 89 бен 23 сандарының айырмасына 30-ды қос.

Г) 43 пен 27 сандарының қосындысынан 34-ті ал.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тест жауаптары:

  1. А
  2. Г
  3. Г
  4. А
  5. Г
  6. А
  7. А
  8. Г
  9. А
  10. В
  11. В
  12. А
  13. В
  14. В
  15. Г
  16. Б
  17. Б
  18. В
  19. Г
  20. Б
  21. Б
  22. В
  23. Б
  24. А
  25. Г