Дымқыл жүннен моншақ дайындау технологиясы.

101

Облыс: Оңтүстік Қазақстан

Аудан:  Бәйдібек ата

Мектеп:  Ақтау негізгі орта мектебі

Пәні: технология

Пән мүғалімі: Найманбаева Гүлхан Сыдыққызы

Сабақтың тақырыбы:  Дымқыл жүннен моншақ дайындау технологиясы.

Сабақтың мақсаты:  Жүнді өңдеу және жүннен моншақтар дайындау технологиясын меңгерту.

Әдіс-тәсілдер:   «фиш-боун» 2.Ойлан,жұптас,талқыла. Кестемен жұмыс.топтық жұмыс.

қ/с Мұғалімніңіс-әрекеті Оқушының іс-әрекеті
1 Топқа бөлу

Оқушыларды

сурет қиындылары арқылы топқа бөлу

Оқушылар сурет қындыларын құрастыру арқылы топқа бөлінеді.
2 Ынтымақтастық атмосферасын құру Карусель ойыны
3  

«Фиш-боун» әдісі

Оқушыларға балық қаңқасы салынған қағаздар таратылады.

«Фиш боун»әдісі бойынша оқушылар балық қаңқасына тақырып бойынша берілген сұрақтарға жауап жазады,бүгінгі сабақтың тақырыбын ашады.
4  

«Ойлан.Жұптас.

Талқыла»

1-топ

«Жүн жасалатын бұйымдар»

 2-топ

«Моншақ» туралы

Берілген тапсырма бойынша ойларын қағазға түсіріп қорғайды.

5 Кестемен жұмыс.

Оқушыларға кесте таратылды.

1-топ

«Жүн талшығын» зерттеп  кестеге түсіреді.

2-топ

Өз қиялдарымен түрлі үлгілер дайындап  шығады.

6 Сергіту сәті

«Қара жорға» биі

Әуенмен «қара жорға» биін билейді.
7 Шығармашылық жұмыс. Практикалық жұмыс

Оқушыларға нұсқау карта таратылады.

Дымқыл жүннен моншақтар жасау.

 

 

 

 

 

 

Рефлексия

«Шығу парағы» стратегиясы

1.Мен не үйрендім?

2.Маған не қиын болды?

3.Нені үйренгім келеді.

 

 

 

 

 

 

 

 

  Бағалау Оқушылар бағалау шарты юойынша бағаларын сараптап.қорытындылайды.
  Үйге тапсырма

Эссе жазу.